Zima jako v Putinově Rusku, ale s mojí osmnáctkou mi to šlo skvěle...

7. 01. 2017 9:05:00
Jsou dva druhy mrazu, resp. chladu. Jeden suchý, Putinův, kdy sice mrzne až praští, ale člověk to tak necítí. A druhý, dejmetomu pražský či český, kdy je teplota sice jen okolo nuly, žádný zvláštní mráz, ale vlhko, velmi protivné.

V osmnácti bývá žena již zcela vyspělá, no, jak která. A dříve nebo v některých etnikách ještě dnes, také matkou. Dokonce někollikanásobnou.

Zda také čtrnáctiletá Julie byla v tom, o tom se Shakespeare nezmiňuje, ale v teplých (prosím nesměšovat) krajích dospívají dívky dříve.

Mateřství mé 18 leté milenky je z principu věci vyloučeno. Jednak proto, že jeho/její nebo toho pohlaví je nejasné. Lze říci auto, fáro či bávo, stejně tak ale bavorák nebo stíhačka. To zřídka, ale chtěl jsem vyvážený genderový přístup. Stíhačku má mnohý z nás doma.

Pokud vím, jsem jediným autoorem na blogu, jehož auto je propíráno a to často s velkým despektem. Já také, když se podívám na rodný list toho svého miláčka, váhám. Ale, podle mě jsou u auta rozhodující tři věci. Zda rezne, jak jezdí a kolik stojí provoz.

Vše ostatní jsou pouze jalové řeči zhrzených diskutérů, kteří prostě závidí. Nic více a nic méně v tom není. Jen závist, protože tak dobře se ještě v životě nesvezli. Možná tak zamlada s manželkou a svatební cestě motorkou na Slapech, Lipně, Těrlické přehradě a podobně. Pod stanem.

Ano, asi tak vypadají jízdní zážitky člověka, který z pořádného auta přesedne do nějakého malolitrážního krámu. Mně se to stalo před čtyřmi roky. Nějaký Ukrajinec mě nabořil (prosím, nevysvětlujte si to protirusky) a mě bylo z toho náhradního vozu špatně. Teprve jízda v osmiválci s opravenou kastlí mi zlepšila náladu.

A jak tedy s tím Putinem. Hrdinou mnoha pohádek či hrůzostrašných snů? Je to podobné, jako s těmi auty. Rusové měli smůlu na pár "blbých aut", jako byli třeba flekatý Gorbatčov, přiopilý nebo spíš opilý Jelcin a tak slušné auto, řekněme BMW Putin je ohromilo.

U aut, a hlavně v Německu, je, nebo byl, velmi důležitý klovací pořádek. Před 50 lety prostě nebylo vůbec myslitelné, aby šéf jezdil do práce třeba VW broukem a vedle něj parkoval jeho podřízený se starším, ale skvěle zachovalým Mercedesem.

A dost z toho platí i pro státy a hlavne velmoci. Pokud nějaká jaderná velmoc působí schlíple, jako to malolitrážní vozidlo vedle Mercedesu, pak něco není dobře. Velmoc musí působit suverénně, nikoli však agresivně. Musí být schopná ránu vrátit, ale ne rány bezdůvodně rozdávat.

A zde je jeden, možná i hlavní důvod, proč Vladimír Vladimirovič Putin požívá ve světě takové prestiže. On i strach, nadávání a zešměšňování jsou jakýmsi druhem úcty. I když třeba neuctivé, ale ukazuji, že mě ten člověk zajímá a že k němu mám nějaký vztah.

Politik je často identifikovaný se svou zemí a naopak. V USA se, již z princiu věci, prezidenti více střídají a proto se ta kritika často váže k zemi, zatímco v Rusku spíše k Putinovi. Každá z těch velmocí má, samozřejmě, za poslední čtvrtstoletí nějaký ten zářez na pažbě.

Srbsko a hlavně odtržení Kosova, Afghánistán, Irák, arabské jako a Sýrie. a na druhé straně Čečna, Abcházir, Gruzie, Ukrajina a odtržení Krymu. Opticky to vypadá jako vyrovnané skóre, ale jak se to vezme. Na počet mrtvých vedou USA. Asi tak o dva řády.

Prostě důvod, proč jedni Vladimíra Vladimiroviče obdivují a druzí zatracují, je prakticky stejný. Dělá svoji práci setsakra dobře a to mnohým, i u nás velmi, velmi vadí a rádi by ho viděli na prkně, tedy alespoň tom politickém.

Můj věrný diskutér, pan Sekl, mi napsal, abych se také zmínil o nějakých vadách Vladimíra Vladimiroviče. To je těžké. Nechci ho sice srovnávat třeba s Mozartem, ale vezmětě Mozartova osobní chyby a jeho hudbu. Nesrovnatelné.

A pokud Vadimír Vladimirovič má nějaké soukromé vady, tak musím říci, že s ním nespím, protože jsme obě dvě 96%. Ovšem, kdybychom byli 4%, i to by bylo v Rusku, na rozdím od mnoha pomlouvačných řečí legální.

Já mám v Kremlu prostě svojí malou a hezkou heterosexuální komůrku (Rusky jsou ostatně velmi hezké a Američani po nich jdou jak slepice po flusu) s výkonným PC, připojitelným, pro 100 různých diskuzních identit, přes 100 volně definovaných IP adres.

Autor: Jiří Hermánek | sobota 7.1.2017 9:05 | karma článku: 25.99 | přečteno: 1008x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 16 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 7.37 | Přečteno: 98 | Diskuse

Václav Kunft

Krásná česká královna Viola Těšínská.

O Viole Těšínské je zoufale málo písemných zmínek. Není divu, nebyla příliš významná a manželkou panovníka byla pouze rok. O to víc může pracovat fantazie.

27.3.2024 v 15:05 | Karma článku: 13.91 | Přečteno: 322 | Diskuse

Jan Ziegler

Profesorova dcera spáchala sebevraždu, táta neměl na věno

Dá se říci, že univerzitní profesor Jaromír Čelakovský patřil ke společenské elitě Rakouska-Uherska, přesto však jeho rodina měla finanční problémy. Všechny své tři dospělé dcery provdat nedokázal.

27.3.2024 v 12:21 | Karma článku: 18.07 | Přečteno: 460 | Diskuse
Počet článků 2237 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1368

Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...