EET a pozapomenutý případ "piráta Laciny"

3. 12. 2016 9:45:55
Nechci se pouštět do zbytečných a marných diskuzí, při kterých stejně k žádné dohodě nedojde a dojít nemůže a přesně v tom se také ty dva případy, "piráta Laciny" a "agenta Bureše" a nakonec i prezidenta Zemana naprosto shodují.

Shodují se v tom, že jednotlivým stranám nelze jejich "přesvědčení" vymluvit a také, a možná hlavně, v tom, že toto "přesvědčení je živeno mediálně, hlavně pak Internetem.

V Případu Lacina by tím, na symbolické lavici obžalovaných, měly být orgány činné v trestním řízení. Protože, kdyby bylo pravdou, že "jeden vůz úmyslně, při jízdě rychlostí okolo 130 km/h vytlačil druhý vůz obsazený dvěma osobami z dálnice"...

...pak to prostě není jiná kvalifikace, než pokus dvojnásobné vraždy, vůbec možná. Je zde jistě hejno kvalifikovaných právníků, kteří to objasní lépe, ale mně to tak prostě vychází. A vše ostatní je mediální humbuk a davová psychóza.

Já nevím, jestli je EET dobře nebo špatně. Jsou dvě zásadní otázky: proč? a proč ne?. Národ je nastaven proti šmírování a s tím lze souhlasit. Na druhou stranu nás, díky pokroku v technice, může dnes šmírovat kdokoli, kdo má trochu peněz.

A některé "šmírovací aktivity" trpíme zcela mlčky a vůbec se jim nedivíme. Kdo má přístup k datům, ten o nás ví prakticky všechno. Nikdo se nediví tomu, že mobilní operátoři měří časy našich hovorů, to je přece docela přirozené.

Neudiví nás ani to, že s poměrně velkou přesností znají naši polohu. Každý, kdo má data, může sledovat náš pohyb a pokud to soud povolí, i naši komunikaci. To je běžné, to je normální. A najednou přišel "vycvičený agent Bureš" s nápadem.

Ta hysterie s "agenty" je další z davových psychóz, které zde rozpoutal minulý režim. Nejprve se honili američtí agenti, spisovatel Kundery by mohl vyprávět, a teď se zase honí, ale naprosto selektivně "komunističtí agenti".

A mnoho nadšených agitátorů plete toto i do výběru daní. Mobilní operátoři měří minuty a sekundy, aby zákazníka mohli řádně zkasírovat a nyní se Ministerstvo financí snaží "změřit tržby", aby je mohlo pořádně zdanit, aby se lidé daním nevyhýbali.

A "agent Bureš" prý vymyslel, jak "agentským způsobem" ovládnout trh a vytlačit, popřípadě pohltit konkurenci. Nevím kolik má Agrofert maloobchodních prodejen, tuším, že žádnou. A hotel nebo restauraci? To asi stěží.

Myslím a současně též doufám, že naši plánovači, projektanti, technici, softwaráři či hardwaráři, systémoví inženýři a další profese, nejsou tak blbé, aby si předem nespočítali, jakou průchodnost linek a jaký výkon serverů potřebují.

Prostě a jednoduše, naše blogerská a diskutérská komunita dostala další kost. Před pár lety to byl onen pověstný Lacina, u kterého vůbec nikdo neuvedl správnou právní kvalifikaci jeho domnělého a ani se nezabýval logickou a věcnou podstatou věci.

A přesně tak, jak s tím Lacinou, vymyslí naši chytří myslitelé Putina, Zemana, s Trumpem nejdřív nevědí a pak otočí, pak zase zmatený výkřik na Slavících, který se velmi vášnivě řeší a tak to jde kauzu od kauzy, blog od blogu, protože, jinak bychom se unudili k smrti.

Autor: Jiří Hermánek | sobota 3.12.2016 9:45 | karma článku: 27.11 | přečteno: 1176x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 16.93 | Přečteno: 128 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 19.75 | Přečteno: 722 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 14.12 | Přečteno: 196 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 5.55 | Přečteno: 161 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 16.36 | Přečteno: 235 | Diskuse
Počet článků 2237 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1368

Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...