Donald Trump, xenofob, rasista, sexista a rusista?

12. 11. 2016 8:30:00
No, já nevím. Spíš to vypadá na to, že "Doník" má, na rozdíl od kariérních politiků mysl a srdce otevřené a není zatížen žádnými předsudky z minulé doby tak, jak by tomu zcela nepochybně bylo u Hillary Clinton. A především Rusko.

To, ať se to komu líbí nebo nelíbí, je rovnocenným strategickým soupeřem USA. Protože, pokud oba soupeři v duelu mají každý na opasku Colt 45, tak čerta starého záleží na tom, jaké bohatství kdo má a jaká úroveň panuje v té které zemi.

Je to tentýž princip, jako když se potkají dva muži na pěsti. Tam také vůbec nerozhoduje jejich vzdělání, bohatství a podobně. Záleží jen na tom, jak silně dokáží uštědřit ránu a jak obratně se dokáží vyhýbat ranám soupeře, popřípadě mu provést nějakou kulišárnu.

Já vždy a stále hodnotil události na Ukrajině v roce 2014 jako jasnou odpověď americké administrativy na její neúspěch a "arabským jarem" obecně a se Sýrií konkrétně. Frustrace z toho, že ani po několika letech nedokázali rebelové, podporovaní USA, sesadit a zavraždit prezidenta Assada.

Naproti tomu se Ukrajina jevila jako snadný terč, jako snadné sousto. Takové přezrálé jablko, co visí sice na sousedově stromě, ale my na ně můžeme přes plot dosáhnout. A k tomu se nám ještě povede vyhnat souseda od jeho včelínů. No, neberte to.

Zdejší mudrci mi zase budou vyprávět, že přístav Sevastopol má pro US NAVY nulovou hodnotu, protože se tam žádná letadlová loď nevejde. To samozřejmě ano, ale ve hře jsou stále dva další faktory:

  • Válečné námořnictvo potřebuje základnu na spoustu dalších věci. Kotvení menších hladinových plavidel a ponorek, jako opravárenskou základnu, jako sklady munice a dalšího vybavení, jako ubikaci, rekreační zařízení, nemocnici, zotavovnu a spoust a spoustu dalších věcí.
  • Ale to není nic proti tomu hlavnímu účelu a smyslu celé akce, tedy vyštípání strategického soupeře USA, tedy Ruska z jeho základny, která je v Černém moři jediná a jedinečná.
    Každý, kdo někdy sloužil na vojně, tak ví, že hlavním cílem útoku bývá vypudit nepřítele z jeho pozic a myšlenka, že by útočící jednotky tyto pozice následně využily je řídká.

Prostě a jednoduše, celý Majdan 2014 neměl jiný účel a cíl, než předstíranou, tzv. revolucí a nelegálním sesazením prezidenta Janukovyče oslabit vliv Ruska na Ukrajině, připravit Rusko o námořní základnu na Krymu a "přistrčit" NATO blíž k ruským hranicím a tím ho oslabit.

Ovšem, i díky skvělému strategickému myšlení prezidenta Putina, na rozdíl od nulového strategického myšlení prezidenta Obamy, se Rusku podařilo ubránit a dokonce získat i jakousi výhodu.

Na to USA a Západ zareagovaly hystericky, zcela neúčinnými sankcemi, a "president elect" Donald Trump teď bude, ještě před svou inaugurací 20. ledna 2016 podnikat kroky, aby se vztahy s Ruskem narovnaly.

A aby obě velmoci sice měly svou jadernou sílu, ale hlavně, aby se navzájem respektovaly a nešily na sebe nejrůznější kulišárny tak, jako to před skoro 60 lety dělali Chruščov s Kennedym a potom museli horko těžko hasit hrozící jaderný požár.

Autor: Jiří Hermánek | sobota 12.11.2016 8:30 | karma článku: 39.10 | přečteno: 1510x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 3 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 73 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 4.38 | Přečteno: 119 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 13.85 | Přečteno: 184 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 12.53 | Přečteno: 337 |
Počet článků 2237 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1368

Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...