Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Další tibetský balónek splaskl

Je to už skoro 40 let, jsem měl takový malý záskok v Teplicích. Tak ona, Ivanka, moc malá nebyla a měla takový nezpochybnitelný signál pro muže. V zralejším věku si je pak nechala zmenšit. A bylo po atraktivitě "paní Horňákové"

A moje žena to tehdy, svým šestým smyslem vytušila a jakákoli zmínka o Teplicích (potřeboval jsme jakási sklíčka do lampiček) v ní vzbuzovala vztek, takže ani žádná sklíčka nebyla.

A velmi podobně je na tom u nás Tibet. Jakákoli zmínka o něm a o dalajlámovi vyvolává emoce. Vadí, že někdy v 50. letech čínská vojska snad Tibet obsadila, ale vůbec netušíme, nebo jen velmi vzdáleně, co Tibet byl a co Tibet je dnes.

To, co člověk útržkovitě čte, je že před čínskou "anexí" panoval v Tibetu feudálně otrokářský řád, s nucenou prací pro lámy, krutými tělesnými tresty a dalšími aspekty, které se s moderní společností vůbec, ale ani trochu neslučují.

Svědectví o tom, jak Tibet vypadá dnes, jak ho změnila ta skvěle postavená čínská železnice, nakolik etničtí Číňané migrují do Tibetu a naopak Tibeťané do "Říše středu" nemáme. Nebo alespoň nejsou nijak rozšířená.

Jediné, co máme, je hysterie kolem dalajlámy a kolem tibetských vlajek. Časově se čínská "anexe" Tibetu shoduje přibližně s ukrajinskou anexí Krymu, kde také žilo obyvatelstvo národnostně nekompatibilní s "mainlandem", tedy s pevninou.

Nakonec, on je, podle vnějších známek, ten případ Krymu dost podobný případu Tibetu. To je ale dnes záležitost velmi nepopulární, protože to, co udělal náš Pepíček, je vždy dobře, ale to co udělal jejich Putínek, je vždy špatně.

Ale zpět k Tibetu. Pro ČLR je otázka Tibetu důležitá. Jinak by kolem toho nebyly takové zmatky. Představte si prosím, že my mámě, někde na našich hranicích, jakousi enklávu, jejíž osud nám leží velmi na srdci.

Tak třeba, zcela hypoteticky, Těšínsko. A my bychom různě po světě uzavírali dohody. Samozřejmě, nejsme tak důležití jako Čína, ale jako příklad to postačí. A my bychom svým partnerům dávali za podmínku, aby se nestýkali z představiteli Těšínska, zvláště pak Biskupem Bednorzem.

A někdo z našich smluvních partnerů by biskupa Bednorze oficiálně přijal na ministerstvu. Nezlobte se na mě, ale my bychom museli reagovat podobně, jako reagovala Čína na ministra Hermana. Jinými slovy: Pokud neumíte dodržovat dohodnuté smlouvy, tak jděte někam.

A zde je vidět ona, opravdu malá, česká povaha. Když byla arbitráž o TV Nova, samotní čeští politici naše úsilí torpédovali a dodávali protistraně důkazy proti své vlasti. A dnes je to velmi podobně totéž.

Prezident Zeman je okruhem intelektuálů, umělců a velké části politiků nenáviděn a za jeho pád by dali modré z nebe (ale ne ze svého). A tak, opravdu po česku, protože si to třeba v Polsku nebo v Maďarsku nedokáži představit, kují pikle proti svému prezidentovi.

A poslední "případ", samozřejmě v uvozovkách, byl nastrojení té taškařice na prezidentovu manželku Ivanu, jen proto, aby kvůli tomuto zbabělému útoku prezident Zeman získal další politické body, protože uspět mohli ti spiklenci pouze u lidí své krevní skupiny.

Zbytek obyvatelstva ale těmito ztřeštěnými akcemi přesvědčí jen stěží a tyto akce, včetně té na Staroměstském náměstí 28.10.2016 se podobají:  Ipsace (onanie, masturbace, sebeprznění, samohana) je vůbec veškeré nepřirozené dráždění pohlavních ústrojů bez přímé součinnosti jednotníka druhého pohlavíhttps://cs.wikipedia.org/wiki/L%C3%A9%C4%8Den%C3%AD_masturbace.

Ano, přesně tak, protože všechny tyto akce oslovují jen ty oslovené a přesvědčují jen ty přesvědčené a pokud ještě zůstanu u té erotické mluvy: Šílení s tibetskou vlajkou jakoby ztrácí erekci a její propagování je pro naprostou většinu obyvatelstva jen plácnutím do vody.

Autor: Jiří Hermánek | neděle 6.11.2016 13:06 | karma článku: 41,65 | přečteno: 2793x
  • Další články autora

Jiří Hermánek

Mé milované plynové autíčko má dnes 18. narozeníčko a dostalo papáníčko

Já osobně si myslím, že dva chlapi se lépe shodnou na ženský, než na autě. Má to více důvodů, ale ten hlavní jen, že ji má a nikdo předem neví, co ho vlastně čeká. A když to klapne, tak se mu kamarádi diví.

29.11.2017 v 13:41 | Karma: 7,80 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Všechny ty dívky a ženy, co jsem s nimi nespal...

Námět na tento článek mě napadl v hostinci U Lenina (Lenin je vJečný). Kamarád Mirek se zpozdil, protože si v hlavě špatně srovnal hodiny. Místo příchod 12:30 si nastavil odchod ve 12:30.

21.11.2017 v 15:44 | Karma: 8,28 | Přečteno: 435x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Kameňáci a Paul Viti. Tak různí a přece stejní - čistokrevná sranda

Dostal jsem do nevůle lidí, kteří se domnívají, že film má jakýsi vyšší smysl. Někdy, občas. Film ale je prostředkem k pobavení národa a k vydělávání peněz. Ničím jiným film není. A občas také může být propagandisticky zneužit.

6.10.2017 v 11:00 | Karma: 10,54 | Přečteno: 297x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Selhaly brzdy? Ne, selhal řidič amatér

Jako přes kopírák se čas od času objeví zpráva a často i tragédie československého a později českého autobusu v cizině. Konkrétně v cizině, v horách. Ať v Rakousku, to nejčastěji, ale i jinde. V Itálii, ve Francii a podobně.

5.8.2017 v 19:32 | Karma: 16,39 | Přečteno: 308x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Strategická triáda prezidenta Miloše Zemana

Klasická strategická triáda jsou jaderné rakety, jaderné ponorky a strategické bombardéry. Mohu se samozřejmě i trochu mýlit a třeba by mě opravil náš NATO generál Petr Pavel, který kdysi jako člen KSČ hájil naší vlast.

1.7.2017 v 9:00 | Karma: 21,28 | Přečteno: 431x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejdřív spor o Green Deal. Sliby politiků pak převrátila umělá inteligence

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  14:05

Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

USA a Čína musí být partnery, řekl Si. Blinken mu vyčetl podporu Ruska

26. dubna 2024  13:10,  aktualizováno  13:45

Ve vztazích mezi Čínou a Spojenými státy zůstává mnoho problémů. Musí ale být spíše partnery než...

KOMENTÁŘ: Byrokracie s vízy? Přitvrdíme. Jak Česko zařízlo studenty z ciziny

26. dubna 2024

Premium Nenápadná úřední klička zásadně zkomplikovala život zahraničních studentů v Česku. Stát ještě...

Podvodník prodával falešné vstupenky na koncerty i sport, naletělo mu 500 lidí

26. dubna 2024  12:50

Falešné vstupenky na kulturní a sportovní akce nabízel na internetu muž z Uherskohradišťska, který...

  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.