Šel ministr Herman s prosíkem...

22. 10. 2016 10:30:41
Tu událost opravdu detailně neznám a nevím, kde je pravda. Ale jako odchovanec knihy Johna le Carré Muž, který přišel z chladu, jsem ochoten uvěřit až té verzi, která se mi vyjeví na východoberlínské zdi a já dostanu dávku do zad.

Asi takto probíhá konec té velmi populární knihy a filmu, za který byl na Oscara nominován výrazný britský herec Richard Burton. Ale nemusí to být pouze špionážní kniha a film, podobné hrátky se hrají, i když bez těch kalašnikovů.

Tu "oficiální", tedy blogovou verzi jsem si přečetl včera odpoledne. Spáchala to paní Marie Jandová a vyšlo z ní, tedy z té verze, samozřejmě, že jistý pan Brady, o kterém zde žádný laik nikdy neslyšel, byl vyškrtnut ze seznamu kandidátů na státní vyznamenání, protože jeho synovec, ministr Herman "zlobil".

Zlobil i přesto, že 14 dnů před návštěvou dalajlámy u nás k němu přistoupil uzurpátor Zeman, přiložil mu k ledvinám (velmi bolestivé) odjištěnou pistoli Makarov PM 9, protože v kontraktu s východní velmocí Putinem tento závazek má, a pravil:

Hermane, Hermane, tentokrát to ještě bude trest vyloučení tvého známého, oblíbeného a celým národem milovaného strýce, jehož díla zná opravdu každý, ze seznamu vyznamenaných.

Ale pokud se ještě jednou setkáš s tím tibetským černokněžníkem, budu opravdu jednat jako don Vito Corleone.

Tak to byla jedna verze, mnou trochu přikrášlená. A jaká je ta verze druhá? Jak se dalo čekat, zcela opačná. Ministr Herman s předstihem o návštěvě dalajlámy věděl. Jak by také nevěděl, když to má v popisu práce a schopný je nadmíru, i se sudetskými Němci.

A pak také asi došlo k nějaké směrnici z Hradu, z vlády či z obojího, aby se žádný vládní činitel schůzky s dalajlámou nezúčastňoval. A teď pozor, to další, co píši, je moje fantazie, jakási Science Fiction. Nebo lépe politický Thriller.

A sice, ministr Herman, který vždy chtěl na schůzku s dalajlámou jít, si řekne. Můj milovaný strýc v Kanadě zatím žádné vyznamenání nedostal. Tak co kdybychom, pane prezidenta, udělali takový výměnný obchod. Medaili pro strýčka za moji nepřítomnost u dalajlámy.

Dalajláma odezněl, strýček v seznamu není a je velmi snadné tvrdit, že to byla pomsta prezidenta Zemana. Ale, byl onen člověk opravdu v seznamu navržených? Sobotka říká, že ne. A teď můžeme rozvíjet mnoho dalších konspirativních teorií.

Jedna věc mi ale vrtá hlavou. Pan Brady říká, že mu prezidentská kancelář telefonovala. Ale, to se běžně nedělá.

Prezidentská kancelář informuje laureáta státního vyznamenání vždy písemně. Vždyť by si z toho někdo mohl udělat i krutý žert. Proto vždy písemně, asi i s doručenkou. A to dost dopředu

Má pan Brady takový nějaký dopis nebo se "Zemanobijci" budou ohánět nějakým telefonátem? Opravdu, sám nevím, jak to ve skutečnosti bylo a rád se nechám poučit. Ovšem, slušně a bez zbytečných osobních útoků, prosím.

Autor: Jiří Hermánek | sobota 22.10.2016 10:30 | karma článku: 41.30 | přečteno: 2282x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Olomouc

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Počet článků 2237 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1368

Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...