Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Bezbřehá humanita či lidskost (je to totéž) jsou jen kroky k naší záhubě

Nic jiného. A to platí jak v malém, tak ve velkém. Ve velkém jsme si to prožili loni, kdy, "z humanitárních důvodů" bylo nejen v roce 1999 bombardováno Srbsko (to už ale bylo dávno, ještě na života propagátora těchto věcí).

A hlavně pak v loňském roce, kdy jsme si jako hloupý domácí psíček lehli na záda a bezbranní jsme očekávali nápor miliónu běženců, kteří, nebo spíš jejich převaděči, začichali jedinečnou příležitost a po stotisícových jednotkách pronikali přes hranice EU.

Celá ta záležitost se podobala nechtěnému kabaretu, kdy je potřeba pomoci a její poskytování tím nejhrubším způsobem karikováno. Protože, co si jako laik myslím pomoci bližním? Dle mého, "komunismem" zkresleného mínění, mají pomoc dostat nejprve lidé zmrzačení válkou.

Lidé, kteří jsou válkou oslabení a nemocni, sirotci. matky vdovy s osiřelými dětmi a samozřejmě také stařří lidé. A co nám to vloni táhlo Balkánem až do Německa? Možná nějaké matky s dětmi, ale hlavně mladí a zdatní muži.

Tací muži, kteří vlastně zabrali místo v Německu těm starým, válkou oslabeným, nemocným, sirotkům atd, protože ti by se na takovou dlouhou cestu nikdy nevypravili a pokud by to udělali, tak by patrně vůbec nedošli k cíli.

Takže, celé to humanitární gesto vyznělo stejně směšně a také naprázdno, jako kdyby někdo v pivnici hlučící jako úl vykřikl: Kdokoli z vás, kdo má potíž vypít za hodinu tři piva, za mnou. Takovým lidem Německo poskytuje pivní azyl. A už by se hrnuly davy.

A nejsměšnější na celé té věci je, a tím se asi současné Německo opravdu od toho nacistického Německa liší, je, že zatímco když Maďarsko loni na podzim začalo, celkem opožděně? stavět ploty a kameramanka, která zabránilo běženci v útěku před policií. Tedy udělala správnou věc.

Tak, jak ty ploty, tak ta kameramanka byly vysmíváni a proklínáni po celé pravdoláskové Evropě. tak letos probíhá ta stavba různých plotů bez komentářů a připomínek hlavně z Německa. Ale, kdyby ty ploty stály už loni, tak celá situace vypadala jinak.

A co v malém? Tam je to ještě horší. Tam nás naše bezbřehá humanita vzala do kleští a my jsme rukojmími mladých, resp. dětských vrahů. Vím, že jich není mnoho, ale o to spíše bychom se měli starat o to, aby takto deviantní jedinec byl izolován od společnosti.

Kdysi to byl dětský vrah z Kmětiněvsi, který do dospělého života odešel s naprosto čistým trestním rejstříkem a papírová MF DNES psal o dalším čtrnáctiletém vrahovi, který musí být být ve dne v noci ve Výchovném ústavu v Boleticích střežen, aby neublížil spolubydlícím.

Přečtěte si toto:

James Patrick Bulger (16 March 1990[1] – 12 February 1993) was a boy from Kirkby, Merseyside, England, who was murdered on 12 February 1993, at the age of two. He was abducted, tortured and murdered by two ten-year-old boys, Robert Thompson (born 23 August 1982) and Jon Venables (born 13 August 1982).[2][3] Bulger disappeared from the New Strand Shopping Centre in Bootle, while accompanying his mother. His mutilated body was found on a railway line two-and-a-half miles (4 km) away in Walton, Liverpool, two days after his murder. Thompson and Venables were charged on 20 February 1993 with Bulger's abduction and murder.The pair were found guilty on 24 November 1993, making them the youngest convicted murderers in modern English history. They were sentenced to custody until they reached adulthood, initially until the age of 18, and were released under new identities and on a lifelong licence in June 2001. In 2010, Venables was sent to prison for violating the terms of his licence of release, and was released on parole again in 2013.https://en.wikipedia.org/wiki/Murder_of_James_Bulger

Mladí vrazi, kterým bylo v době spáchání té vraždy na dítěti necelých 11 let, byli odsouzeni za vraždu v roce 1993 a propuštěni na podmínku v roce 2001.

A to mělo tu zcela nepochybnou výhodu, že to byli propuštění vrazi, o kterých byl jasný záznam toho, co spáchali, zatímco naši dětští vrazi jdou do života s rejstříkem čistým, jak "dětská prdelka".

 

Autor: Jiří Hermánek | pondělí 26.9.2016 13:05 | karma článku: 34,89 | přečteno: 1299x
  • Další články autora

Jiří Hermánek

Mé milované plynové autíčko má dnes 18. narozeníčko a dostalo papáníčko

Já osobně si myslím, že dva chlapi se lépe shodnou na ženský, než na autě. Má to více důvodů, ale ten hlavní jen, že ji má a nikdo předem neví, co ho vlastně čeká. A když to klapne, tak se mu kamarádi diví.

29.11.2017 v 13:41 | Karma: 7,80 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Všechny ty dívky a ženy, co jsem s nimi nespal...

Námět na tento článek mě napadl v hostinci U Lenina (Lenin je vJečný). Kamarád Mirek se zpozdil, protože si v hlavě špatně srovnal hodiny. Místo příchod 12:30 si nastavil odchod ve 12:30.

21.11.2017 v 15:44 | Karma: 8,28 | Přečteno: 435x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Kameňáci a Paul Viti. Tak různí a přece stejní - čistokrevná sranda

Dostal jsem do nevůle lidí, kteří se domnívají, že film má jakýsi vyšší smysl. Někdy, občas. Film ale je prostředkem k pobavení národa a k vydělávání peněz. Ničím jiným film není. A občas také může být propagandisticky zneužit.

6.10.2017 v 11:00 | Karma: 10,54 | Přečteno: 297x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Selhaly brzdy? Ne, selhal řidič amatér

Jako přes kopírák se čas od času objeví zpráva a často i tragédie československého a později českého autobusu v cizině. Konkrétně v cizině, v horách. Ať v Rakousku, to nejčastěji, ale i jinde. V Itálii, ve Francii a podobně.

5.8.2017 v 19:32 | Karma: 16,39 | Přečteno: 308x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Strategická triáda prezidenta Miloše Zemana

Klasická strategická triáda jsou jaderné rakety, jaderné ponorky a strategické bombardéry. Mohu se samozřejmě i trochu mýlit a třeba by mě opravil náš NATO generál Petr Pavel, který kdysi jako člen KSČ hájil naší vlast.

1.7.2017 v 9:00 | Karma: 21,28 | Přečteno: 432x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

VIDEO: Kdo nejlíp vříská? Soutěž v imitaci racků vyhrál malý chlapec

26. dubna 2024  20:36

Devítiletý Cooper Wallace z britského Chesterfieldu v neděli vyhrál čtvrté mistrovství Evropy v...

Ukrajinci se snaží před bojem utéct do Rumunska, v řece mnozí najdou smrt

26. dubna 2024  20:26

Tisíce Ukrajinců se od počátku ruské invaze pokusily překonat řeku Tisu na hranici s Rumunskem ve...

Mohly by hlídat tisíce dětí. Většině z dětských skupin ale stát nedá peníze

26. dubna 2024

Premium Míst pro děti ve školkách je zoufalý nedostatek. Státu se pro letošek přihlásilo 180 lidí z...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.