Kdo se bojí Donalda Trumpa, potažmo Vladimíra Putina?

9. 09. 2016 11:31:10
Čas příšerně letí. Kdysi jsme na to téma žertovali, ale teď mojí generaci, tedy těm, kdo ještě zbyli, mrzne úsměv na rtech, jak moc si pamatují. A pamatují si nejen to, že hra Edvarda Albeeho Who's Afraid of Virginia Woolf?

Se u nás hrála pod názvem, Kdopak by se Kafky bál? a pokud někdo slyšel ten název v rozhlase, tak si asi myslel, že to je jakási nové verze Hitchcockových Ptáků. Ale vbrzku se situace normalizovala, protože do kin přišel americký film se správným názvem a Kafka byl zapomenut.

Hráli v něm dvě největší filmové Stars té doby. Líza Taylor a Ríša Burton, kteří se do sebe při natáčení filmu Kleopatra tak neplatonicky zamilovali, že je filmová společnost chtěla zažalovat pro poškozování dobrého jména filmu, který je dodnes fantastický a takové filmy se už nedělají.

A jak ta hra Edwarda Albeeho, tak i film Kleopatra vznikaly počátkem 60 let v době vlády jiné slavné světoznámé značky, JFK. Světovou proslulost získal John Fitzgerald Kennedy jednak svým pěkným zjevem, dále pak svými erotomanskými kousky a hlavně tím, že se nechal bezstarostně zastřelit.

A v době, kdy o způsobu jak zemře, neměl JFK nejmenší tušení, pozval do USA sovětského vůdce Nikitu Sergejeviče Chruščova. Mohu se mýlit, ale nemyslím si to. N.S. Chruščov tehdy také navštívil automobilku Ford, a besedoval tam s dělníky.

O pak zase, americký prezident Richard Nixon, kterého později úskoční levičáci posléze zbavili úřadu, hostil v USA nového sovětského vůdce, Leonida Iljiče Brežněva. Toho si zase vybavuji, jak někde na prezidentském ranči řídí otevřený vůz a veze jako pasažéra Richarda Nixona.

A proč všechny ty vzpomínky? To vše, co popisuji, a asi ještě daleko více přátelských styků, se mezi USA a SSSR odehrálo během necelého čtvrtstoletí od konce války do pádu SSSR. A kolik dnes máme let od pádu SSSR? Také čtvrtstoletí, že?

A vidíme takovéto legrácky mezi americkým a ruským prezidentem? SSSR byl komunistický stát, byl ovládaný monopolně komunistickou stranou. A přesto, dá se říci, styky USA se SSSR byly tehdy jaksi srdečnější.

Myslím si, že asi proto, že hřiště bylo jasně nalajnováno. V té době si nikdo ze Západu nemohl myslet, že si někde v SSSR "smočí zobák". Třeba v jeho nerostném bohatství. Ovšem za vlády "vodkového" prezidenta Jelcina to po pádu SSSR možné bylo.

Ale tato idylka netrvala příliš dlouho. Jelzin, velmi prozřetelně doporučil za svého nástupce Vladimíra Vladimiroviče Putina, který záhy ukázal, že opravdu žádnou loutkou není. A znovu získal pro Rusko nezávislost a hlavně prestiž.

A to nejen samostatnost ekonomickou ve smyslu záchrany ruských přírodních zdrojů, ale také, a to možná hlavně, samostatnost kulturní nebo chcete li ideologickou.

Kromě zákazu různých 4% show také podvázal finanční toky "nevládním neziskovým organizacím", protože ty neměly nic jiného na práci, než podvracet ruský stát. Takto jsme měli udělat my. Zatnout ťipec Jihočeským matkám, subverzivní skupině financované za zahraničí a dalším.

Donaldu Trumpovi se vyčítá, že kromě jiné družby s Putinem, by byl ochoten uznat přechod Krymu z ukrajinské do ruské správy. Tak, ono to tak divné nebylo, protože Krym byl ruský, nikdy ukrajinský. Tím se stal až rozhodnutím N.S.Chruščova v roce 1954.

Takže spíš, než o cokoli jiného šlo v případě Krymu o vyhovění přání obyvatelstva toho poloostrova a žádný násilný přepad, jak je to Ukrajinci prezentováno. Jinými slovy, Donald Trump velmi dobře ví, že uznáním toho přechodu nemůže nic ztratit, ale hodně získat.

Články nemají být příliš dlouhé a tak je zde odkaz na mnoho článků o vztahu Trump-Putin: https://www.google.cz/search?q=trump+putin&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab&gfe_rd=cr&ei=hHTSV6KYOsqk8wey2rOQAg

A hned první článek říká toto, čímž lze jen souhlasit: Trump: Putin je lepší vůdce než Obama. Má velkou kontrolu nad zemí:

"Ruský prezident Vladimir Putin je mnohem lepší lídr než jeho americký protějšek Barack Obama, myslí si republikánský kandidát o křeslo do Bílého domu Donald Trump. Kontroverzní miliardář to prohlásil při debatě televize NBC. Trump na pochvale vládci Kremlu nevidí nic špatného, pouze mu tím prý vrací předchozí kompliment."

Podle mě, jak Donald Trump, tak hlavně Vladimír Vladimirovič Putin jsou realističtí politici, zatímco Obama a Hillary jsou ideologičtí pošuci. Obama sice pošuk je, ale váhavý a opatrný, zatímco Hillary, pokud se dostane k veslu, tak budou padat bombičky.

A s přáním, aby to byly jen bombičky konvenční a nikoli jaderné se s Vámi pro dnešek loučím. Jsem pozván na ochutnávku jednoho výtečného Plzeňského moku a to nemohu odmítnout. Člověk se o své zdraví musí starat.

Autor: Jiří Hermánek | pátek 9.9.2016 11:31 | karma článku: 37.85 | přečteno: 1521x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 33.06 | Přečteno: 519 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 28.40 | Přečteno: 1800 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.46 | Přečteno: 274 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.21 | Přečteno: 205 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.02 | Přečteno: 266 | Diskuse
Počet článků 2237 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1368

Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...