Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Třeba to že nebyl ani hajzlpapír?

Naprosto přesně tuto jsem reakci na svůj článek Dělá to Brusel jen tak z plezíru? který se prakticky vůbec nezabýval poměry za Husáka dostal.

A i takovéhoto komentáře se mi dostalo:

Fňuky fňuk, ukápla mi slza dojetí za RVHP a tvého milovaného doktora Husáka,mládí a tyhle časy se ti Jyřiku už nevrátí....sakra, aspoň doufám, že nehttp://jirihermanek.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A160815_543919_blogidnes&razeni=vlakno

Takže otázky zní: Měli jsme za "milovaného doktora Husáka" vše, co jsme chtěli? Odpověď zní "samozřejmě, že ne". A druhá otázka zní: Máme dnes vše, co jsme chtěli? Tak to už závisí na posouzení každého z nás.

Já mám takové tři základní obory. Ženy, auta a pivo. Takže, jak si kdo představuje ideální manželku, dnes tedy spíše přítelkyni a partnerku? Hvězdnou krasavici, za kterou se každý otočí a zákonitě ona za ním nebo nějakou šedivou puťku?

Ženu, která je praktická, dobrá v posteli, šetrná a postará se o děti, ale v hospodě s ní člověk žádnou parádu neudělá? Nebo onu legendární krasavici, která je přímou ozdobou muže, ale je rozhazovačná, k dětem požaduje chůvu a v posteli je líná.

Když to otočím, tak co se týče chlapů, tak jsem četl zajímavou hlášku. Ženy chtějí za muže kohouta, který se ale stane vůči všem ostatním ženám kapounem. Jinými slovy, požadavek na zdatného milence, který by ale nevymetal ložnice jiných dam.

Možná to je nešikovně řečeno, ale ten samý přístup najdeme u aut. Žádné auto na světě nemůže splnit všechny požadavky. Buď s ním uděláme parádu nebo s ním můžeme vozit materiál na stavbu. I když dneska jen s málokterým autem uděláme parádu, že?

Dnes můžeme říci, že ten pitomý Wartburg 353 Tourist opravdu, ani tehdy.před 40 lety, žádnou parádu neudělal, ale prokázal svému majiteli daleko lepší služby, i když smrděl. Uvezl neuvěřitelně mnoho a jezdil velmi spolehlivě.

Chodím na pivo pravidelně s kamarádem z průmyslovky. Má, stejně jako já, mladší ženu, která je velmi charitativně založená. A právě proto koupili Škodu Roomster, aby mohli vozit jakéhosi jejich strejčka, který snad byl na vozítku,

Ale jen to auto koupili, tak strýček zemřel a protože předtím měli Octavii, tak kamarád trochu smutní. Roomster je prostě dobré auto, ale jen na něco. Já bych ho z fleku prodal a za stržené peníze bych koupil nového starého bavoráka.

Ženy, auta a dokonce i režim jsou z velké části věcí názoru a vkusu. Co se nelíbí jednomu, může se líbit jinému a naopak.

Soustavně se směji naivitě soudruhů disidentů, což byli v podstatě komunisté nebo lidé s komunisty silně souznící, jak chtěli upéci ten dort pejska a kočičky.

Napatlali do něj všechno možné, jako naši "skvělí" snílci o "socialismu s lidskou tváří". Nechápu, jak si někdo mohl myslet, že do socialismu mohu po kapkách přidávat svobodu, aniž by se rozpadl. To prostě nejde.

Buď mám tu šedivou, nezajímavou, ale věrnou ženu nebo mám tu krasavici, kterou musím hledat po mejdanech, neřkuli po pánských ložnicích. Ano, přesně tak vypadal poměr k práci za Husáka a nyní.

Za Husáka byla práce tou trpěnou šedivou myškou, které nevadilo, když byl pracovní výkon mizerný až žádný. Prostě ten člověk měl práci tak jako tak a vyhodit ho šlo jen v opravdu velmi extrémních případech.

A všichni jsme nadávali a vymýšleli, jak tu prodlouženou výpovědní lhůtu obejít a dokonce jeden pracovník v Brně dal výpověď s tím, že je v jiném stavu. A zaměstnavatel to nenapadl u soudu a ten člověk byl volný.

A dnes? Jaké procento mladých lidí zatím ani jednou nezažilo "padáka". Děti mám tři a ty zažily. Prostě firma končí a adieu. Měj se ahoj. A na odstupné ani nemysli, protože na ně nemáme. A i kdybychom měli, tak už ty peníze z ruky nedáme.

A tak, pokud v diskuzi házíme nedostatkem panapu (papír na prdel), banánů, masa, aut a všeho možného za socialismu, tak bychom se také mohli tázat, kolik lidí tehdy žilo pod mostem. Podle dnešní ČT jen v Ostravě asi 500.

Také bychom se mohli ptát, kolik bylo za Husáka exekucí a kolik tzv. vyloučených lokalit. Takže, já patřil k lidem, kteří po konci socialismu velmi toužili a to právě proto, že jsem často na Západě byl a dokonce tam chvíli i žil.

Věděl jsem, jaký má kapitalismus nevýhody, to ano. Ale výhody, konkrétně v Německu tehdy silně převažovaly. A já mám takový neodbytný pocit, že když jsme ten socialismus překlápěli do kapitalismu, tak jsme na něco zapomněli.

Jakoby se ten přechod od jedné socialistické generace aut, k té druhé, kapitalistické verzi trochu nepovedl. Jako bychom na něco zapomněli. Třeba, že auto má také tlumiče a že bez nich to příšerně poskakuje a drmcá.

Odkaz na zmiňovaný článek: zde

Autor: Jiří Hermánek | středa 17.8.2016 10:30 | karma článku: 33,41 | přečteno: 1655x
  • Další články autora

Jiří Hermánek

Mé milované plynové autíčko má dnes 18. narozeníčko a dostalo papáníčko

Já osobně si myslím, že dva chlapi se lépe shodnou na ženský, než na autě. Má to více důvodů, ale ten hlavní jen, že ji má a nikdo předem neví, co ho vlastně čeká. A když to klapne, tak se mu kamarádi diví.

29.11.2017 v 13:41 | Karma: 7,80 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Všechny ty dívky a ženy, co jsem s nimi nespal...

Námět na tento článek mě napadl v hostinci U Lenina (Lenin je vJečný). Kamarád Mirek se zpozdil, protože si v hlavě špatně srovnal hodiny. Místo příchod 12:30 si nastavil odchod ve 12:30.

21.11.2017 v 15:44 | Karma: 8,28 | Přečteno: 435x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Kameňáci a Paul Viti. Tak různí a přece stejní - čistokrevná sranda

Dostal jsem do nevůle lidí, kteří se domnívají, že film má jakýsi vyšší smysl. Někdy, občas. Film ale je prostředkem k pobavení národa a k vydělávání peněz. Ničím jiným film není. A občas také může být propagandisticky zneužit.

6.10.2017 v 11:00 | Karma: 10,54 | Přečteno: 297x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Selhaly brzdy? Ne, selhal řidič amatér

Jako přes kopírák se čas od času objeví zpráva a často i tragédie československého a později českého autobusu v cizině. Konkrétně v cizině, v horách. Ať v Rakousku, to nejčastěji, ale i jinde. V Itálii, ve Francii a podobně.

5.8.2017 v 19:32 | Karma: 16,39 | Přečteno: 308x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Strategická triáda prezidenta Miloše Zemana

Klasická strategická triáda jsou jaderné rakety, jaderné ponorky a strategické bombardéry. Mohu se samozřejmě i trochu mýlit a třeba by mě opravil náš NATO generál Petr Pavel, který kdysi jako člen KSČ hájil naší vlast.

1.7.2017 v 9:00 | Karma: 21,28 | Přečteno: 431x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Langšádlová končí ve vládě. Méně podle šéfky TOP 09 myslela na prezentaci

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  14:28

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy jako ministryně pro vědu a výzkum. Jméno...

Ministerstvo vyčlenilo vakcíny pro těhotné. Válek apeluje na přeočkování dětí

25. dubna 2024  11:30,  aktualizováno  14:24

V Česku stále rapidně přibývá případů černého kašle. „Registrujeme 956 nových případů,“ řekla...

Trumpova bulvární odysea. Jeho věrní z něj dělali nadsamce, soupeře likvidovali

25. dubna 2024  14:10

Premium Aktuální soud s Donaldem Trumpem, ve kterém se propírají i jeho opakované zálety, je unikátní...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.