Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dělá to Brusel jen tak z plezíru?

Samozřejmě, že ne. Skoro vše, co se v politice stane, je nějakým způsobem zamýšleno, plánováno a provedeno. Arabské jaro, ukrajinský Majdan nebo ruský Krym. To vše má nějaký základ a nějaký dopad. Chtěný i nechtěný, zamýšlený...

...i nezamýšlený. Tak to ale chodí nejen v politice, ale třeba i doma v rodině. Vyjmenovávat všechny akce, které tu druhou polovinu rodiny vytočí, je zbytečné. Smysl má pouze ptát se, zda to skutečně mělo smysl a zda věc splnila svůj účel.

A přesně to lze říci i o víkendové akci Prague Pride neboli Pražský pochod hrdosti homosexuálů. Pochodovat lze s různým účelem nebo také jen z radosti. Ale většina pochodů má nějaké heslo, nějaký smysl. Třeba (pokud se dobře pamatuji Ani dělníka ze závodu, ani korunu ze mzdy.

Ano, to byl pochod s jasně vytyčeným sociálním cílem. Jaký však měl pochod PP smysl a cíl? Nevím. Předvést se, exhibovat, mít radost ze sexu. Dobře, ale proč potom kolem toho dělat takový cirkus? Pokud vím, tak protestních hlasů bylo velmi málo, většina kritiků rezignovala.

Mysleli si něco o prdeli, ale nikoli o objektu sexuálního zájmu, ale o cíli, kam mají účastníci takovýchto šaškáren jít. Ovšem, profesionální bruselský aktivista a propagandista Roman Máca musel ve svém článku, odkaz zde. zdůraznit, že proti těmto pochodům jsou "milovníci starých pořádků".

To tedy čumím jako tele na nová vrata. Ano, jistě, za Husáka by takovýto pochod byl zcela nemyslitelný a nemyslitelný byl i dvacet let po "revoluci". Ale, co mají milovníci starých pořádků s "buznami" stále nechápu. To všichni pod 50 let skáčou z toho pochodu nadšením do luftu?

Mně občas nějací chytří diskutéři vytýkají, že píši v žoldu Moskvy. Bohužel ne, to bych asi psal opatrněji, abych se neodkryl. Ale jestli Roman Máca nepíše v žoldu Bruselu, tak to já jsem "Svatá Dala Neví Komu".

Analytik programu Kremlin Watch think tanku Evropské hodnoty, spolupracovník redakce Manipulatori.cz.Zdroj: http://maca.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=543657

Tak to byl úvod a nyní k problému varných konvic. Jako obvykle o tom problému vím jen to, co mi velí můj technický cit. Ano, varná konvice má příkon asi jako automatická pračka a kdyby se všechny varné konvice v Evropě zapnuly v jeden okamžik, způsobí to elektrorozvodné síti značné problémy.

Ale to se nestává a také ani nikdy nestane. Jde prostě o to, že v Bruselu sedí velmi dobře placení "odborníci", kteří, by nebyli považováni za zbytečné vymýšlejí různé ptákoviny a 3,14oviny (volně podle prezidenta Zemana).

Zákaz obyčejných žárovek neměl žádný praktický smysl. Kromě pár zarputilců, jako je třeba náš hostinský pod hrází Hostivařské přehrady, který v sále bez oken svítil celý den šesti 200W obyčejnými žárovkami a platil tak za proud jako blbec, nikdo takto stejně nesvítí.

A přitom jsou ty "úsporné" žárovky velmi hrubě neekologické a házet je do popelnice, což mnozí z nás činí, je zvěrstvo. Prostě, někdo v Bruselu musel ukázat aktivitu, a tak šly žárovky do řiti, aby je nahradila svítící "topná tělíska", která jsou povolena a žárovky naprosto připomínají.

Takže, hovno z hovna pošlo a hora porodila myš. A jak to bylo s těmi varnými konvicemi opravdu nevím, ale jedno je jasné. Bylo to další polínko na hranici, na které se upekl Brexit. Člověk je ochoten prominout mnohé, ale soustavné vyrábění antipopulistických kravin úspěch mít nemůže.

Občas zde jde řeč o RVHP a EU. Jednoznačně, NO COMPARISON. Zažil jsem obojí. RVHP i EU. A mohu říci, že s činností RVHP jsem se nepřímo setkal pouze jednou. A k tomu ještě bez konkrétního vlivu na moji práci.

Slyšel jsem kolegy strojaře, jak si stěžují, že na zasedání RVHP bylo stanoveno, jaké zemědělské stroje bude který stát socialistické soustavy vyrábět a že Poláci se na to usnesení zvysoka vyexkrementovali a vyrábějí vše, co se jim hodí.

A žádná ťafka z Moskvy nepřišla. Ani náhodou. A Poláci zvesela vyráběli ten typ kombajnů, které jsme měli vyrábět my.

Prostě a jednoduše, není žádné srovnání. Bruselský moloch nás všechny uchopil svými chapadly a pustit nás nemůže, protože pak by ti úředníci byli bez práce.

Autor: Jiří Hermánek | pondělí 15.8.2016 8:25 | karma článku: 31,87 | přečteno: 813x
  • Další články autora

Jiří Hermánek

Mé milované plynové autíčko má dnes 18. narozeníčko a dostalo papáníčko

Já osobně si myslím, že dva chlapi se lépe shodnou na ženský, než na autě. Má to více důvodů, ale ten hlavní jen, že ji má a nikdo předem neví, co ho vlastně čeká. A když to klapne, tak se mu kamarádi diví.

29.11.2017 v 13:41 | Karma: 7,80 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Všechny ty dívky a ženy, co jsem s nimi nespal...

Námět na tento článek mě napadl v hostinci U Lenina (Lenin je vJečný). Kamarád Mirek se zpozdil, protože si v hlavě špatně srovnal hodiny. Místo příchod 12:30 si nastavil odchod ve 12:30.

21.11.2017 v 15:44 | Karma: 8,28 | Přečteno: 435x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Kameňáci a Paul Viti. Tak různí a přece stejní - čistokrevná sranda

Dostal jsem do nevůle lidí, kteří se domnívají, že film má jakýsi vyšší smysl. Někdy, občas. Film ale je prostředkem k pobavení národa a k vydělávání peněz. Ničím jiným film není. A občas také může být propagandisticky zneužit.

6.10.2017 v 11:00 | Karma: 10,54 | Přečteno: 297x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Selhaly brzdy? Ne, selhal řidič amatér

Jako přes kopírák se čas od času objeví zpráva a často i tragédie československého a později českého autobusu v cizině. Konkrétně v cizině, v horách. Ať v Rakousku, to nejčastěji, ale i jinde. V Itálii, ve Francii a podobně.

5.8.2017 v 19:32 | Karma: 16,39 | Přečteno: 308x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Strategická triáda prezidenta Miloše Zemana

Klasická strategická triáda jsou jaderné rakety, jaderné ponorky a strategické bombardéry. Mohu se samozřejmě i trochu mýlit a třeba by mě opravil náš NATO generál Petr Pavel, který kdysi jako člen KSČ hájil naší vlast.

1.7.2017 v 9:00 | Karma: 21,28 | Přečteno: 431x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

„Smrt režimu.“ Za nápis si má nezletilá ruská studentka odpykat 3,5 roku

26. dubna 2024  6:20

Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.