Nadja Savčenko for president!

4. 08. 2016 9:45:46
Píši to raději anglicky. Ona ta ukrajinská vláda je takový pel-mel, že se nedomluví jinak než rusky nebo anglicky. A každý jistě uzná, že psát dnes rusky je sebevražedné a jistý Schreiber, který píše jen německy mi to už naznačil.

K mému včerejšímu článku, USA a Rusko: Ach to věčné pnutí, do pláče mě stále nutí, Donalde... se rozpoutala velmi nechutná diskuze na téma "Humanitární rekonstrukce Školy č. 5 v Sevastopolu prostřednictvím psa viceadmirála Jonese z US NAVY"

A přitom každý vzdělaný člověk ví, že hlavním a jediným úkolem US NAVY jsou rekonstrukce škol v nějakých zakopaných prdelích a že ty vojenské lodě má vlastně jen k dopravě potřebného materiálu.

Nikdo také nemůže popřít, že se jedná o čiročirou náhodu a shodu okolností. Já už takových shod okolností zažil více. Třeba náš vodácký klub OS Praha měl čirou náhodou loděnici přímo u Vltavy, i když původně měla stát na Barrandovském kopci.

Také můj, nyní již bývalý a zesnulý tchán se velmi angažoval v nákupu jedné vesnické chalupy a přestavte si tu náhodu, vyšlo to krásně. Pouhých asi 50m od dolní stanice lyžařského vleku Portášky a my tam potom, ale čirou náhodou, jezdili lyžovat.

A navíc, každý hlupák ví, jak zásadním a nepřekonatelným způsobem se škola liší od kasáren, ubikací námořníků.

Tak třeba, ve školních třídách jsou obvykle lavice, ale v ubikacích vojenské kavalce. Školní skříňky jsou v pastelových barvách, zatímco ty vojenské jsou khaki a ve školní jídelně se vaří školní jídlo, zatímco v té vojenské jídlo vojenské.

Tím jsem, doufám, zavřel všem otlemeným rusofilním, na Putinovi závislým tlamám jejich ohavné pomlouvačné dršťky (už nejsou, co bývaly za totáče, ty polévky) a mohu se věnovat tomu čistému srdci Nadji Savčenko.

Hned v úvodu je třeby říci, že každý občas kecá, jako ten Slovák, kterému mělo na přirození stát "sedem čierných havranov". No, když vystřízlivěl, tak přiznal, že ten sedmý havran musel, aby udržel rovnaváhu, jednou nožkou máchat ve vzduchu.

Ta když říká toto: "Když přicházeli a strkali mi talíř a já ho odmítala, nechápali to, protože byl čtyřicátý, šedesátý den hladovky." tak, kdyby byla chlapem a měla bimbas, tak by tam měla zcela určitě takových dvanáct havranů

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/410960-savcenkova-pro-novinky-nemuzeme-zalit-donbas-krvi-amnestie-bude-nutna.html

Ale nic, každý máme své pohádky, že? A jestli spáchala to, co, podle Rusů, spáchala? Tady je každý odkázán na důkazy a zprávy z třetí ruky, protože objektivně o tom vůbec nikdo nic nevíme. Soudíme jen a pouze podle svého politického ukotvení.

A kdybych věděl, že celá věc bude 100% objektivně posouzena, pak bych prohlásil, že si myslím, že ano, že ona tu minometnou palbu na ty dva nešťastné novináře navedla. Podle mě ona je totiž nemohle považovat za oficiální novináře, protože neměli kyjevskou akreditaci.

A celá její osobnost je o "boji srdcem za Ukrajinu". Často neuposlechla rozkaz a dělala to, co jí srdce velelo. Takže i v tomto případě bych tak soudil. A toto je vlastně takové její krédo, její jakoby zdůvodnění:

Proč se říká, že za války lidi padli a nebyli zavražděni jako v míru? Protože válka je válka. Lidi ve válce umírají, ale není to vražda, to je zabíjení. Nemůžeme posuzovat válku podle trestního zákoníku. Proto se domnívám, že se všechno na Ukrajině napraví, ale jen když se Rusko vrátí domů.

A jakou by byla prezidentkou? Tak já si myslím, že docela dobrou. Nezdá se být fanatičkou, pouze velmi zaujatou vlastenkou a patrně by se ani nenechala snadno podplatit nebo by nekradla. Ale kdož ví, protože to nikdo neví.

Ladislav Mňačko, v kdysi velmi populární knize Jak chutná moc popsal vývoj komunistických funkcionářů, kteří kdysi mrzli během partyzánských bojů a Slovenského národního povstání ve vypasané funkcionáře s nafoukanými paničkami.

A je zajímavé, že i když vlastně zcela zapomenut, je zde prezident Janukovyč zmíněn. A tím bych také skončil.

Když se se však zeptáme, jestli lidi chtějí, aby u nás v rukou prezidenta, nezáleží na tom jakého prezidenta, zda Porošenka nebo Janukovyče, byla soustředěna veškerá moc, tak lidi řeknou ne. A řekne to celá Ukrajina, Zakarpatská Ukrajina, Sumy, Donbas, Krym i Černivci.

Autor: Jiří Hermánek | čtvrtek 4.8.2016 9:45 | karma článku: 29.44 | přečteno: 970x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 9.99 | Přečteno: 77 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 10.09 | Přečteno: 107 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 17.04 | Přečteno: 199 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 6.47 | Přečteno: 157 |
Počet článků 2237 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1368

Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...